ΔΙΧΤΥΑ ΣΚΙΑΣΗΣ

ΔΙΧΤΥΑ ΣΚΙΑΣΗΣ

Γιατί να χρησιμοποιήσουμε δίχτυα σκίασης

Τα πλεονεκτήματα για τη χρήση των διχτυών σκίασης είναι πολλά τόσο στις ανοικτές καλλιέργειες, όσο και στα θερμοκήπια.

Στις ανοικτές καλλιέργειες, προστατεύουν τα φυτά από την ηλιακή ακτινοβολία, τα έντομα, τη tuta absoluta, το χαλάζι( γιατί τα συγκεκριμένα δίχτυα PADANO είναι κατασκευασμένα από πετονιά).
Προστατεύουν έμμεσα τους καρπούς από την προσβολή μυκήτων. Αποτρέπουν τη δημιουργία πληγών έπειτα από έντονη βροχόπτωση μέσω των οποίων μπορούν να εισχωρήσουν μύκητες. Τα δίχτυα, σκίασης μέσω της ιδιότητας τους να μειώνουν την ηλιακή ακτινοβολία που φτάνει στους καρπούς, τους προστατεύει από το ηλιόκαυμα, που συμβαίνει λόγω της άμεσης και απότομης έκθεσης των καρπών στην ηλιακή ακτινοβολία καθώς αναπτύσσονται και καθιστά τους καρπούς μη εμπορεύσιμους.
Συνιστώνται για κάθε είδους καλλιέργεια, σκεπάζοντας από επάνω, ή κάνοντας διχτυοκήπιο, χρησιμοποιώντας τον κατάλληλο βαθμό σκίασης ανάλογα με το είδος της καλλιέργειας.

Στα θερμοκήπια, εκτός από την προστασία από την έντονη ηλιακή ακτινοβολία, όταν τα χρησιμοποιούμε, αυξάνουμε τη ζωή του χρησιμοποιούμενου film PE & το προστατεύουμε από το χαλάζι.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΧΤΥΑ ΣΚΙΑΣΗΣ & ANTIANEMIKA

  • της Ιταλικής Εταιρείας Retificio Padano S.r.l. (www.padano.it)
  • Τα δίχτυα είναι κατασκευασμένα σε όλα τα στάδιά τους στο εργοστάσιο της Εταιρείας στην ΙΤΑΛΙΑ ( Ospitaletto – Brescia) από ίνες  παρθένου πολυαιθυλενίου high density , σε μορφή monofilament
  • Είναι τα μοναδικά δίχτυα, που παράγονται από μη τοξικά υλικά, αλλά από υλικά που είναι κατάλληλα για τρόφιμα, σύμφωνα με τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, διαθέτοντας όλα τα απαραίτητα πιστοποιητικά.
  • Περιέχουν UV stabilizer, για μεγάλη διάρκεια ζωής, διαθέτουν πλευρικές ενισχυμένες ούγιες και κομποδέματα σε κάθε σημείο πλεξίματος, ΔΕΝ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΦΩΤΟΣΥΝΘΕΣΗΣ ΒΑΡΕΑ ΜΕΤΑΛΑ

Αναλυτικές προδιαγραφές